Blogg Datadrevet markedsføring

Nå kan du endelig automatisere din kundedialog via Facebook, Instagram og Messenger

|

Relevante budskap fra en lokal avsender er ofte avgjørende for å oppnå en effektiv kundedialog. Et nytt samarbeid mellom Fanbooster og Bisnode sørger for at kundedialogen automatiseres og får en lokal spydspiss.

Tenk deg at du kjører bilen inn i garasjen ...

Du lukker opp bildøren, trer ut, og så slår det deg. Når skulle dette kjøretøyet egentlig vært på EU-kontroll?

Der kom det enda en ting på to-do-listen som må få plass i hverdagsplanleggingen. Du går inn på Facebook Messenger for å melde fra til kona. Men før du får sukk for deg ser du en annonse fra verkstedet borti gata, som du er kunde hos.

«På tide med EU-kontroll, kanskje?» lyser mot deg. Lettelsen brer seg.

Dette er kjernen i det nye partnerskapet mellom Bisnode og Fanbooster:

Markedsføring til rett kunde, på riktig tidspunkt, fra lokal avsender – og i riktig kanal.

Nyhet innen datadrevet markedsføring

– Automatisering av kundedialog er ikke noe nytt, men å gjøre det via Facebook, Instagram og Messenger – det er nytt, sier Arne Rosness i Bisnode.

– Dette gjør at man kan spare tid og ressurser vel vitende om at den gode kundeopplevelsen er ivaretatt. 

I denne artikkelen kan du lese mer om:

  •  Dette går partnerskapet mellom Bisnode og Fanbooster ut på
  •  Triggerbaserte kampanjer og automatisering
  •  Hvorfor lokal tilknytning vil bli viktigere for merkevarer fremover
  •  Derfor er det viktig å vite når kunden er mottakelig for markedsføring

Lokal tilknytning vil være avgjørende fremover

Det som er unikt med denne markedsføring er at budskapet er sentralt, men formidles av en aktør i lokalområdet til den potensielle kunden.

– Den lokale tilknytningen blir  viktigere fremover, spesielt for mindre bedrifter i møte med netthandel, sier Erik Eggum i Fanbooster.

Les også:Vi tar programmatisk annonsering til et nytt nivå – og kobler sammen online- og offlinedata

Facebook som herredømme

Samarbeidet begynte for et år siden og slår Bisnodes data sammen med Fanboosters rekkevidde. Fanbooster er en markedsføringstitan med Facebook som herredømme, mens Bisnode stiller med kundedata.

Sammen skaper de triggerbaserte kampanjer som treffer kunden akkurat når de er mottakelige for det, og slutter når ønsket kundeatferd er oppnådd.

Fanbooster og Bisnode har kun skrapt i overflaten av mulige samarbeid

Fanbooster ble startet av Erik Eggum, faren Olav og broren Vegard for ni år siden. De bygger systemer på Facebook som tilrettelegger for at merkevarer lykkes med digital markedsføring.

Partnerskapet med Bisnode en naturlig utvikling, mener familietrioen. Reisen fra å være en stand-alone-løsning til å bli en integrasjonspartner sammen med Bisnode, er bare begynnelsen.

– Vi har bare skrapt overflaten på mulige samarbeid, for her ligger det mye potensiale for begge parter. Bisnode har en kundebase på 13.000 bedrifter i Norge. Det er et marked og en markedsmuskel som er formidabel, sier Erik Eggum.

Bisnode søkte på sin side etter en partner som kan Facebook-kanalene i fingerspissene, og her var det ikke vanskelig å finne riktig samarbeidspartner, sier salgsspesialist Arne Rosness i Bisnode.

Les også: NetOnNet doblet antall konverteringer med målgruppeanalyse

Facebooks enorme nedslagsfelt

Fanboosters moderskip, Facebook, er ikke lenger bare en plattform. Markedsføringen kan spres på Instagram, Messenger og Whatsapp. Bisnode bruker også Direct Messenger, SMS og nyhetsbrev.

– Bisnode sitter på en veldig unik kunnskap om sluttkunden, faktisk ned på én til én-nivå.

Her kan Fanbooster og Bisnode sammen levere relevant informasjonen til kunden slik at de slipper massekommunikasjon, sier Eggum.

«Match made in heaven»

Å vite når en kunde er mottakelig for markedsføring er alfa omega. Bisnodes data gir kundene mulighet til å vite, for eksempel, når alle biler i Norge skal inn til EU-kontroll. Blant selskapets kundeportefølje finnes mange bilverksteder.

– Å vite når en kunde er mottakelig for markedsføring er alfa omega.

– Vi finner ut hvilke kundesegmenter som har bil som kvalifiserer til EU-kontroll på et gitt tidspunkt. Disse kundene vil så motta markedsføring fra verkstedet de er kunde hos. Dette prinsippet er overførbart til alle rutinemessige servicetjenester, forteller produktsjef Anette Tjugum i Bisnode.

Markedsføring fra lokale avsendere

– Gitt at man har en kundedatabase på 100.000 er det vanskelig å snakke individuelt til alle sammen, men med vår nye løsning vil markedsføringen komme fra lokale avsendere og i de rette kanalene.

Dataen er nemlig integrert med kundens CRM-system, så hvis kunden for eksempel har kjøpt en Volvo vil vedkommende motta markedsføring om ny bil etter to og et halvt år.

Samme prinsipp gjelder dersom kunden har kjøpt en telefon – da vil ekstrautstyr tilbys. Målet er å lage en helhetlig kundereise.

Les også: Er du klar over det store potensialet som ligger i dine Master Data?

Viktig å unngå unødvendig støy

Like viktig er det å vite når markedsføringen har utspilt sin rolle. Her er det automatiseringen og digitaliseringen som er avgjørende.

Etter at Bisnodes kunder har mottatt markedsføring gjennom Fanboosters kanaler, og ønsket kundeadferd er oppnådd, vil dette registreres slik at kunden ikke mottar flere markedsføringsinnlegg. Denne støyen er veldig viktig å unngå.

– Ingen vil ha irriterte kunder

– Det verste eksempelet er å se vaskemaskinen du har sett på i alle kanalene dine hele tre måneder etter at du faktisk kjøpte den! Da får du en irritert kunde, og det er et svært dårlig utgangspunkt, sier Rosness.

Når kunden gjennomfører en handling, vil teknologien sørge for at handlingen registreres. Dette sikrer at kunden ikke vil motta samme budskapet etter at et kjøp faktisk er gjennomført.

Volumet av denne type handlinger tilsier at dette må gjøres automatisk og sømløst.

Viktig at budskapet kommer fra en lokal aktør

Viktigst av alt er at det sentrale budskapet kommer fra en lokal aktør. Vi lever i en tid der forbrukeren forventer mer og mer, og alt som oppleves som støy blir umiddelbart irrelevant.

Dette samarbeidet gjør at markedsføringen ikke går ut på dato. Når EU-kontrollen er unnagjort forsvinner markedsføringen.

Hva er suksessformelen?

– Suksessformelen i samarbeidet mellom Bisnode og Fanbooster er rett budskap, til rett tid, i riktig kanal, og til korrekt person.

– Du må se helheten for å lykkes

– Det er viktig å se helheten i kundereisen og totaliteten av hva du treffes av, altså både kommunikasjon og informasjon. Skal du ha en effektiv dialog må du se hele bildet, avslutter Arne Rosness.

Ønsker du automatisert dialog med dine kunder og leads?

Ta en prat med en av våre konsulenter – og la oss fortelle deg hvordan du kan øke innsikten om dine kunder – og nå ut med riktig budskap, i riktig kanal, og til riktig person.

Bli mer datadrevet?

Vi kan hjelpe deg å komme i gang med datastrategien. Fyll inn skjemaet, så tar vi kontakt for å snakke om hvilke utfordringer og muligheter du har.

Les mer om Personvern

Motta siste nytt