Blogg Analyse og innsikt Datadrevet markedsføring

Corona endrer verden slik vi kjenner den

|

Nesten alle nordmenn opplever nå en helt annen hverdag enn tidligere. Flere og flere av oss bestiller det vi trenger på nettet, og nye brukermønstre skapes. Hvordan posisjonerer du deg og sikrer at kundene velger deg og ikke de store internasjonale aktørene?


Alle store historiske endringer har ført til at formuer er blitt skapt og formuer har gått tapt. Covid-19 har allerede endret vår hverdag og økonomi, og noen vil i ettertid stå frem som økonomiske vinnere. Amazon ønsker å ta denne posisjonen – de ansetter 100 000 nye medarbeidere i USA! Lar du Amazon ta dine markedsandeler?

Segmentering og målgruppeanalyse – hvem er kundene dine?

Å vite hva som kjennetegner kundene dine er helt avgjørende.

  • Vet du alder, kjønn, kjøpekraft, geografi, hva slags bil kundene dine kjører, om de har barn, hytte og hvilken type bolig de bor i?
  • Er de forskjellige – og hvordan ser de nye kundene dine ut?
  • Hvor mange finnes det i Norge som ligner på kundene dine og som kan være i målgrupper for å kjøpe av deg? 

Alltid oppdaterte kundedata

Sørg for at kundedatabasen din alltid er oppdatert slik at markedsføringen din virkelig treffer kundegruppene dine. Oppdaterte data er avgjørende for å kunne skille på budskap til både eksisterende og nye kunder.

Amazon ønsker å ta denne posisjonen – de ansetter 100 000 nye medarbeidere i USA!

Kanalvalg – hvor treffer du kundene dine?

Dersom du ikke er synlig når kundene dine vil kjøpe, får du heller ikke solgt varene dine.  

Solid kunnskap om kundene og en optimal kjøpsopplevelse er helt avgjørende. Innsikt om eksisterende og mulige kunder er viktig for å sikre høy konvertering og styrking av merkevaren din. 

Hvor treffer du kundene dine? På Facebook eller ved å sende ut en DM? Er det kanskje en kombinasjon av sosiale medier og oppfølging på telefon, eller på Facebook kombinert med en landingsside?

Kan du ikke svare på alle disse spørsmålene? 

Finn nye kunder

Vi kan hjelpe deg med å identifisere dine målgrupper og forstå dem bedre ved å gi deg verdifull innsikt. Fyll inn skjemaet, så tar vi kontakt for å snakke om hvilke utfordringer og muligheter du har.

Les mer om Personvern

Motta siste nytt