Blogg Risiko og kreditt

Slik fungerer de nye Gjeldsregistrene

|

Fra 1. juli skal de nye gjeldsregistrene sikre en bedre oversikt over kunders usikrede gjeld. Se video som forklarer det viktigste om gjeldsregistrene.

Bedre kredittvurderinger

Med gjeldsregistrene blir det mulig for finans- og banknæringen å gjøre bedre kredittvurderinger. Bisnode har løsningen som vil forenkle prosessen med å hente ut gjeldsinformasjon fra registrene.

– Dette er noe alle i bank- og finansnæringen har ventet lenge på, og det vil være viktig i arbeidet med usikrede kreditter.

Janne Jansen, salgsspesialist innen risk i Bisnode.

I videoen forklarer Janne Jansen det viktigste du må vite om de nye gjeldsregistrene som etter planen blir operative fra 1. juli.

All usikret gjeld registreres

– I de nye gjeldsregistrene skal all usikret gjeld registreres. I tillegg til alle forbrukslån innebærer dette alle kjøp foretatt med kredittkort, med kjøpekort som IKEA-kort, SIBA-kort og tilsvarende, sier Janne Jansen.

Færre problemer med høy gjeldsgrad og forbrukslån

For forbrukere blir informasjonen om den samlede gjelden fra kredittkort og forbrukslån også mer oversiktlig og tilgjengelig.

De nye gjeldsregistrene vil redusere problemene med høy gjeldsgrad og forbrukslån.

Ta kontakt med oss om gjeldsregisteret

All gjeld du har uten sikkerhet blir samlet i søkbare databaser som bankene kan bruke til å vurdere om du får nye lån. Det skal sikre at det blir vanskelig å ta opp mer gjeld enn du kan betjene.

Slik får du informasjon fra gjeldsregisteret

Ta kontakt med oss i Bisnode for å få en trygg, sikker og kostnadseffektiv leveranse av gjeldsinformasjon. E-post: ksb.no@bisnode.com

4 fakta om gjeldsregistrene:

  • 1. november 2017 fikk Norge en Gjeldsinformasjonslov. Tre selskaper har fått konsesjon til å opprette sitt eget gjeldsregister. To av disse er nå under opprettelse:
  • 1. juli 2019 blir Norges nye gjeldsregistre operative.
  • I de nye gjeldsregistrene skal all usikret gjeld registreres. I tillegg til alle forbrukslån innebærer dette også alle kjøp foretatt med kredittkort og kjøpekort.
  • Den samlede forbruksgjelden i Norge er i dag på over 115 milliarder kroner, ifølge Finanstilsynet.

Les mer om Gjeldsregisteret

Motta siste nytt