Blogg Datadrevet markedsføring

Forstå kundenes hverdag

|

For å lykkes i økonomisk tøffe tider må du forstå hverdagen til kundene dine – og da trenger du kvalitetsdata for å fatte gode beslutninger.

Netthandel er stadig økende, vi ser store endringer i folks handelsmønstre – og korona har speedet opp denne utviklingen.

– Kvalitetsdata handler egentlig bare om én ting, å ha korrekte data om kundene, både eksisterende og nye kunder. Og da er mener jeg å kontinuerlig ha oppdaterte og relevante data om virkelige mennesker, sier Mohamed Beyan, Solution Manager i Bisnode. 

Mohamed Beyan, Solution Manager, snakker om hva du skal fokusere på for B2C i økonomisk tøffe tider.

Det er ikke bare rene data som er viktig, men også bruken av ekte data om virkelige mennesker. For å lykkes må du nemlig forstå hverdagen til kundene dine.


Lengde 10:04

Alltid oppdatert

Alle som handler på nett har gjennom årene kjøpt ulike produkter og tjenester – og bekreftet informasjon om seg selv til selskapene de har handlet av. Måten de lever på, deres handelsmønster og preferanser, livsfase og mye annet endrer seg imidlertid i løpet av årene. God datakvalitet er når selskaper som har virkelig informasjon om virkelige kunder, sørger for at den alltid er oppdatert. 

– God datakvalitet hjelper selskaper med å ta sikre og smarte beslutninger, sier Beyan.

Reduser risiko – vær synlig for kundene

Mange virksomheter er i dag usikre, de jobber for å optimalisere risiko og kredittprosess slik at de minimerer tapsmulighetene – og det er selvfølgelig positivt. Men samtidig er det mange som reduserer marketing- og kommunikasjonsaktivitetene sine. Det er forståelig, men det er ikke så klokt. 

– Når folk er mer hjemme går de også mer og mer på nett, og da er det viktig at du gir beskjed om at du fortsatt er der, at du bryr deg om dem og at du er på nett med varene dine – rett og slett at du er tilstede for kunden og at du forstår brukeradferden deres, selv i krisetider. At kundene dine går fra offline til online, tvinger deg til digitalisering og til å bruke omnikanal-strategier, sier Beyan.

Bruk APIer

API er verktøy som setter deg i stand til å bli mer datadrevet. Du får kontinuerlig nåtidstilgang til data om dine kunder, og mulighet til å benytte tredjeparts data på toppen av det du har, du blir altså enda bedre kjent med kundene og kan ta enda bedre beslutninger.

– Alle suksessrike datadrevne selskaper bruker API-er som kombinerer/samkjører ulike programmer og applikasjoner med hverandre. Det gir enda bedre grunnlag for gode beslutninger, og smarte APIer holder automatisk dataene dine oppdatert, forteller Mohamed Beyan.

Vær aktiv!

Koronakrisen stenger ned samfunn, folk mister jobben, og forbruket reduseres, noe som påvirker hele B2C-markedet. Forbrukerne går fra offline til online handel, og da må du som driver B2C-virksomhet fortsette å være aktiv – ikke sitt passiv og håp at ting går over!

De bedriftene som er fleksible, nytenkende og har evnen til å tilpasse seg utviklingen, er de som vil overleve. Dette må du ta konsekvensen av – du må kjenne kundene dine – også i tøffe tider.

 

Motta siste nytt