Blogg Risiko og kreditt

Komplett Group: Størst på netthandel og raske på kreditt

|

– Nå kan vi tilby kundene våre rask kreditt med automatisk kredittsjekk, forteller Stine Kjelsrud, leder i Komplett Groups kredittavdeling.

– En beslutningsmodell med en ferdig kredittramme bidrar til vårt mål om å gi kreditt til flest mulig kunder med lavest mulig risiko.

Raske svar til kundene gir økt konvertering og salg.

Automatiserte prosesser

Målet med Bisnodes levering er å automatisere ulike prosesser hos Komplett. Enten kunden ønsker å leie eller kjøpe, kan Komplett Group nå raskt gi kunden en kredittramme. Dette fordi Bisnode leverer en beslutningsmodell med ferdig kredittramme. Modellen gir også Komplett en oppslagsløsning på et foretak direkte.

Kundene ønsker raske svar

– Vi har dyktige ressurser i kredittavdelingen, understreker Stine Kjelsrud.

– Med Bisnodes løsninger effektiviserer vi, og legger til rette for økt vekst.

Ved hjelp av Bisnodes nye scorekortløsningen for bedriftskunder kan Komplett tilby svar på kredittsjekk umiddelbart, slik at handel kan gjennomføres uavhengig av kontortid. Dette vil være gi en svært god service til kundene våre, samt øke konvertering til kjøp for direktesalgsbutikkene våre.

– Hverken bedriftskunder eller private kunder er spesielt tålmodige, og de finner gjerne en annen leverandør hvis de ikke får svar på kredittforespørsel umiddelbart, sier Kjelsrud. 

Komplett med utleie til bedrifter

For vel et år tilbake startet Komplett Group med leie av utstyr til bedrifter, noe som er blitt godt mottatt i markedet.

– Vi har positive erfaringer med leie, sier Stine Kjelsrud. – Særlig er dette nyttig for bedrifter i en oppstartsfase. Fordelene er mange: Bedriftene slipper å bruke egenkapitalen til kjøp av utstyr som faller i verdi, og kan heller benytte den på formål som sikrer bedriftens, investeringer, mål og strategi. Det kreves ingen egenandel eller forskuddsleie, og det er ingen krav til pant eller annen sikkerhet. Leie gir også raskere skattemessig utgiftsføring av investeringen, og merverdiavgiften betales som en del av det månedlige leiebeløpet i stedet for på investeringstidspunktet.

Størst i Norden

Komplett Group er Nordens største netthandelsaktør, med hele 16 nettbutikker. Komplett Groups nettbutikker selger til sluttkunder, bedrifter, offentlige virksomheter og forhandlere. Ved utgangen av 2014 var 1 750 000 aktive kunder registrert – dvs. kunder som har handlet siste 12 måneder. 

Eneste ledd mellom produsenter og kunder

Dette gir en Komplett Group en effektiv driftsmodell og bidrar til konkurransedyktige priser – samtidig som de 16 nettbutikkene i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland kan operere lønnsomt.

Tar samfunnsansvar

Komplett Group ønsker å være noe mer enn en kommersiell aktør og tar samfunnsansvar både nasjonalt og internasjonalt. De vil være bransjeledende innen miljøstyring og er ISO 1400-sertifisert. Ved å støtte Prosjekt Peru gir de gatebarn et bedre liv. På ”hjemmebane” gir de ungdom jobberfaring via sitt samarbeid med NAV. Vi tar også imot lærlinger i de fleste avdelinger hos oss, og har et svært godt samarbeid med Sandefjord Videregående Skole og Vestfold Fylkeskommune.

Dette er noe av det Bisnode kan hjelpe deg med:

 • Salg: Bruk tiden på betalingsdyktige kunder. Vi finner dem for deg.
 • Lønnsomhet: Finn nye, lønnsomme kunder.
 • Unngå tap: Kredittsjekk kundene.
 • Kunder: Lær å kjenne dine kunder bedre. Økt kundekunnskap er økt salg.
 • Sjekk leverandørene: Er de pålitelige?
 • Nye leverandører: Vi finner de solide.
 • Konkurrentanalyse: Sjekk hvordan dine konkurrenter gjør det.
 • Verifisering: Vi kan identifisere og bekrefte identiteten til alle dine kunder.
 • Rating: Hvem er i ferd med å gå konkurs?
 • Kontaktdata: Har du korrekte, oppdaterte data på kundene dine?
 • Dialogmarkedsføring: Vi hjelper deg gjennom hele prosessen. 

Bli mer datadrevet?

Vi kan hjelpe deg å komme i gang med datastrategien. Fyll inn skjemaet, så tar vi kontakt for å snakke om hvilke utfordringer og muligheter du har.

Les mer om Personvern

Motta siste nytt