Blogg Risiko og kreditt

Turbulens rammer næringslivet: Dette kan redde din bedrift fra konkurs

|

For mange bedrifter er det nå økonomisk krise og et spørsmål om å være eller ikke være. Manglende orden på kreditter og økonomi øker risikoen for din bedrift. For å minimere konsekvensene for næringslivet gir Bisnode nå nye kunder gratis tilgang til kredittsjekk av virksomheter.


Hele verden står midt i en dramatisk pandemi som skaper stor usikkerhet overalt, og følgene av tiltak som gjøres for å bremse spredning rammer også næringslivet hardt. Det er viktigere enn noensinne å holde hjulene i gang, og hver og en av oss må bidra til å minimere både de menneskelige og økonomiske konsekvensene. Derfor gir Bisnode nye kunder inntil 1000 søk på næringsvirksomheter i løpet av fire uker – uten andre forpliktelser enn at lovpålagt gjenpartsbrev til enkeltmannsbedrifter belastes kunden.

– Det er mange bedrifter som ikke bruker noen form for kredittsjekk i dag, og i den situasjonen vi står i nå løper de for stor risiko, sier analysesjef i Bisnode Norge, Kari Mette Almskog.


Kari Mette Almskog, analysesjef i Bisnode Norge

Ved å ikke kredittsjekke kundene dine har du heller ikke oversikt over hvilke bedrifter som har betalingsevne, og hvilke som ikke har det. I slike tilfeller risikerer du rett og slett at du ikke får betalt for varer eller tjenester du har levert.

– Vi opplever allerede lavere aktivitet på nesten all handel, og når det selges mindre blir det enda viktigere at de kundene man får kan betale. Vi er nærmest i en unntakstilstand og vi anbefaler derfor alle våre brukere til å sjekke likviditeten og soliditeten ekstra godt. Konkurser vil komme, og hvis selskapene ikke har orden på kredittene sine vil dette forsterke det svake markedet og skape flere konkurser. 

Det sier Almskog, som har satt opp tre gode grunner til at du bør kredittsjekke og kredittovervåke kundene dine:

1. Noen av dine kunder er i ferd med å gå konkurs. Vil du vite hvem? 

Med de verktøyene Bisnode har i dag er det lett å minimalisere tap. Start med systematisk kredittsjekk av kundene FØR du går på et tap. 80 prosent av tapene kommer fra «gode» eksiterende kunder. Få med deg faresignaler, som at styreformann eller revisor fratrer, eller at det skjer endringer i pant eller betalingsanmerkninger.

2. Kredittsjekk lønner seg: Ett eneste tap kan tilsvare 20 ekstra salg

Selger du på kreditt for 10.000 kroner og ikke får inn pengene (ofte pga. manglende kredittsjekk) og driftsmarginen er 5 prosent, må du ha 20 ekstra salg for å tjene inn dette ene tapet. Dette kan gå på likviditeten løs! I og med at krisen rammer ulikt i bransjene, er lurt å følge ekstra nøye med i enkelte utsatte bransjer.

3. Kredittsjekk også viktige leverandører 

Hva gjør du hvis varene dine ikke kommer? Vil leverandørene dine klare seg gjennom tøffe tider og fortsette å levere til deg? Ha alternativer klare! 

Prøv Norges beste kredittsjekk - helt gratis

Motta siste nytt