Blogg Foretaksdata og datakvalitet Risiko og kreditt

Norske Apple-utviklere må få sitt DUNS®-nummer fra Bisnode D&B

|

Ingen app-utvikling uten DUNS®-nummer: Sommeren 2012 inngikk Apple et samarbeid med Dun & Bradstreet i USA, noe som gjør at alle norske selskaper som skal registrere seg som Apple-utviklere må oppgi sitt D-U-N-S®-nummer. I Norge må utviklerne kontakte Bisnode D&B Norway for å få dette unike foretaksnummeret.

Betydelig økning i antall henvendelser

– Vi har merket en betydelig økning i henvendelser fra norske selskaper som trenger D-U-N-S®-nummeret til sitt selskap, forteller kundekonsulent Lene Sandvik i Bisnode D&B. – Mange av disse selskapene er selvsagt ikke tidligere kunder hos Bisnode og har kanskje vært i tvil om hvor de får sitt D-U-N-S®-nummer. Det får de bare hos Bisnode D&B. Alle norske foretak har sitt unike D-U-N-S®-nummer, uavhengig om de er kunde hos Bisnode eller ikke.

Bisnode er bindeleddet til Apple

– Bisnode D&B er dermed bindeleddet mellom norske Apple-utviklere og Apple, og derfor trenger ikke minst de å vite hvordan de skal finne frem til oss. Det virker som om ”hele Norge” utvikler apper for tiden. De store selskapene har egne utviklere og app-revolusjonen bare fortsetter, bekrefter Lene Sandvik.

D-U-N-S®-nummeret skal oppgis som et ledd i registreringsprosessen til Apples utviklingsprogram, for at Apple skal kunne verifisere selskapet som ønsker å utvikle en app. 

APP-revolusjonen 

Veksten i antall smarttelefoner og nettbrett har gjort at man i sterkt økende grad benytter ulike applikasjoner, eller apper, til tjenester og gjøremål som man tidligere utførte i nettlesere. Både antall apper og bruken av disse har økt i et enormt tempo de siste årene, spesielt for Apples iOS-operativsystemer og for Android.

Hva er et DUNS®-nummer?

  • Et unikt, 9-sifret globalt foretaksnummer.
  • Samtlige foretak i Bisnodes database har et DUNS-nummer.
  • Dun & Bradstreets database inneholder mer enn 400 millioner selskaper.
  • D-U-N-S®-nummeret fødes og dør med et selskap.
  • Med D-U-N-S®-nummeret kan man alltid finne et foretak, uansett om det har byttet navn eller flyttet.
  • Med D-U-N-S®-nummer kan konsern kartlegges og kobles sammen.
  • D-U-N-S®-nummeret gjør det mulig å berike et foretak med selskapsinformasjon og prediktive indikatorer.

Motta siste nytt