Smarte Beslutninger 2019
Palma, Mallorca. 12. - 15. september
LAST NED FOREDRAG

Årets foredragsholdere  Program
Hotellet i Palma  Palma  Priser, flytider og reisebetingelser  

Fremtidens virksomhet: Hvordan sikre vekst i morgendagens marked?

Forventningene som stilles til en moderne virksomhet er i sterk endring. Å skape vekst i fremtiden vil kreve et annet fokus og stor effektivitet i både organisasjon, ledelse og verdikjede.

Innsikt om kundene er helt sentralt for å optimalisere kundeopplevelsene og sikre god vekst. Gode data blir drivkraften for å digitalisere forretningsprosessene – og forbedre forretningsmodellene.

Hvordan vil dette påvirke din bedrift?

På Smarte Beslutninger vil du få inspirasjon til hvordan du kan ta de rette valgene for å optimalisere din arbeidsplass for fremtidig vekst.

Dette lærer du mer om i Palma:

 • Konkrete råd for hvordan du kan sikre bærekraftig, fremtidsrettet endringsledelse.
 • Hvorfor kundeopplevelsen og data vil stå sentralt.
 • Innblikk i hvordan andre virksomheter har rustet seg for fremtiden.
 • Spennende foredrag innen kreditt- og markedsfaget.
Eirik Norman Hansen

Eirik Norman Hansen

Teknologientusiast og foredragsholder

Eirik er en ekte og oppriktig teknologioptimist. Han holder energiske og inspirerende foredrag om digitalisering, teknologi og kunstig intelligens.  

Eirik vil snakke om hva ny teknologi vil bety for oss mennesker, samfunnet og din bedrift.

Eirik Norman Hansen har gjennom hele sin karriere jobbet med og for digitalisering og endring. Han ble kåret til årets beste taler i 2018, blant nesten 600 foredragsholdere.

Eirik er også konferansier under årets konferanse i Palma.

Vigdis Austrheim

Vigdis Austrheim

Partner og rådgiver i BusinessMastering AS

Fremtidsrettet ledelse – konkrete tips for å beholde konkurransekraften

Vigdis skal snakke om fremtidsrettet endringsledelse og gir konkrete tips til hvordan man kan skape en kultur som ivaretar konkurransekraften. Alt som kan digitaliseres vil digitaliseres og dette går raskere og raskere.

Hva trenger du å tenke på, og hvordan lede i denne endringsreisen? Dette blir en presentasjon fri for videoer av roboter, droner og selvkjørende biler, derimot får du praktiske tips og modeller du kan ta med deg inn i din (digitale) hverdag. 

Vigdis Austrheim har 30 års erfaring innen IT og digitalisering – blant annet fra Great Place to Work og Microsoft i USA hvor hun har jobbet både som mellomleder og toppleder gjennom 17 år. Hun er en etterspurt og anerkjent foredragsholder.  

Anders Hvid

Anders Hvid

Fremtidsforsker, forfatter og foredragsholder

Hvordan beholde vår relevans i fremtiden?

Anders vil snakke om hva som skal til for at virksomheter beholder sin relevans i en verden hvor digitaliseringen vil endre spillereglene. Med teknologi kan du nå nye kundegrupper, løse vesentlige problemer for dine kunder og skape helt nye inntektsstrømmer.

Med mer enn 15 års erfaring med forretningsutvikling og strategikonsultasjon innen IT, bygger Anders bro mellom teknologi, forretningsliv og samfunn. 

Anders Hvid har bred erfaring i næringslivet og er blant annet en av grunnleggerne av DareDisrupt. Deres formål er å øke kompetansen i samfunnet slik at flere blir bedre rustet til å utnytte muligheter som åpner seg i forbindelse med eksponentielle teknologier og utvikling.

Anders har holdt mer enn 100 foredrag de siste to årene i 17 land. Han er en av de mest forespurte foredragsholdere i Danmark og uttaler seg stadig media om ny teknologi og fremtidens næringsliv.

Jan Ludvig Andreassen

Jan Ludvig Andreassen

Sjefsøkonom i Eika

Jan vil snakke om hvordan økonomien er i utvikling og hvilke signaler vi må følge med på frem mot 2020. Han vil gå gjennom utfordringene både lokalt og internasjonalt før han konkluderer med sine spådommer for 2020.

Jan Ludvig Andreassen er sjefsøkonom i Eika, med hovedansvar for makroøkonomisk overvåking.

Han holder foredrag rundt omkring i Norge, og er spaltist i Kapital, Dine Penger, Finansavisen og OBOS-bladet.

Kari Bente Skarbø

Kari Bente Skarbø

Leder, Oslo-divisjonen i DRIW AS

Forutsetninger for å kunne levere på fremtidens kundeopplevelse

Endret kundeadferd, bransjeglidning og globalisering utfordrer det bestandige. Jo enklere kjøpsreisen er for kunden din, desto mer krevende er det for deg å levere.

Hvilke forutsetninger må være på plass for at du skal kunne levere effektivt i morgendagens marked? Kari Bente gir et innblikk i hvordan fremtidens handleopplevelse kan se ut.  

Kari Bente Skarbø har jobbet med utvikling av anerkjente merkevarer nasjonalt og internasjonalt. Hun har bred erfaring innen strategirealisering og ledelse, med spesialistkompetanse innen forretningsutvikling, endrings- og kulturutviklingsprosesser. Hun er spesielt opptatt av hvordan mennesker og teknologi samspiller for å levere på forretningsmessige mål.

Hun ble kåret til Årets Konsulent av Virke Kapital og Konsulentguiden i 2016. I 2017 vant et av hennes prosjekter Retailprisen som deles ut av Kreativt Forum, ANFO og Retail Energy.

Jean-Philippe M.L. Schepens van Thiel

Jean-Philippe M.L. Schepens van Thiel

En av Europas ledende dataeksperter vil dele innsikt og eksempler på hvordan data har stor innvirkning på innovasjon og utvikling i virksomheten din. Relevante data gir bemerkelsesverdig innsikt, løser komplekse utfordringer og kan forvandles til konkrete økonomiske verdier. Dette er innovativ data!

Jean-Philippe M.L. Schepens van Thiel var med på å grunnlegge en av de første belgiske internettbedriftene, Belgia Online. Han var leder av DNS.EU/BE & ISPA.BE, samt Federal Chief of Cabinet for Administrative Simplification og eGov. Han var også en av grunnleggerne av Swan Insights i Belgia, som ble solgt til Bisnode i 2017.

Han leder nå International Innovate Data Team som bringer store verdier gjennom nye måter å jobbe med data på.

Hildegunn Winther

Hildegunn Winther

Leder forretningsutvikling kreditt, Eika

Gevinster av digitalisering – en historie fra Eika Gruppen

Eika har de siste årene vært gjennom en stor digitaliseringsprosess innenfor kredittområdet. Fra svært tunge, manuelle og tidkrevende prosesser har Eika gjennom digitalisering klart å skape store effektiviseringsgevinster. Fokus på agile utvikling og tilgang på gode data har stått helt sentralt i denne endringsreisen.

Hildegunn vil fortelle om denne digitaliseringsreisen og hvilke gevinster dette har tilført. I tillegg vil hun fortelle om deres videre planer og visjoner for fremtiden.

Hildegunn er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Trondheim og har bred erfaring innenfor bank og finans. Hun har et brennende engasjement for å skape en bedre og mer effektiv hverdag for rådgiverne og kundene gjennom gode digitale løsninger, samtidig som man sikrer god kvalitet.

De siste fem årene har hun ledet arbeidet med å utvikle et nytt fremtidsrettet kredittsystem.

Arnt Olav Aardal

Arnt Olav Aardal

Head of Compliance i Bisnode

Arnt Olav vil snakke om ePrivacy og hvilke konsekvenser dette kan få for markedet i tiden fremover. Han vil også komme inn på temaet annonsesvindel, kjent som ad fraud.

Arnt Olav Aardal er Head Of Compliance i Bisnode.

Han har lang erfaring innen områdene personvern, GDPR og compliance. Han har opparbeidet seg en omfattende kompetanse med å bistå virksomheter med å etterleve regulatoriske krav – spesielt knyttet til personvern/GDPR.

Eirik Gundersen

Eirik Gundersen

Administrerende direktør i Bisnode Norge og Danmark

Eirik vil snakke om hva som kreves av en virksomhet i endring, og hva som blir viktig for organisasjoner fremover for å beholde sin relevans i et krevende marked.

Eirik Gundersen er administrerende direktør i Bisnode Norge og Danmark. 

Han har lang erfaring fra ledelse innen teknologi, marked og forretningsutvikling, og har jobbet mye med endringsstyring.

Tove Holden og Glenn Gurrik

Tove Holden og Glenn Gurrik

Kredittsjef og Kredittcontroller i Mestergruppen AS

«Kredittbarometer» - effektivisering og automatisering av kredittarbeidet. 

Mestergruppen er et av Norges største konsern innen byggevarehandel og eiendomsutvikling. Nå satser selskapet på digitalisering av hele virksomheten.

En del av digitaliseringsreisen foregår i Kredittavdelingen hvor det nå er utviklet et eget kredittbarometer i samarbeid med Bisnode og BI Partner. Her kombineres intern kundedata med Bisnodes data og makrostatistikk for å optimere risikostyring og kundeoppfølging. Økt salg og lønnsomhet, effektivisering, større kundelojalitet samt mer fornøyde kunder og ansatte er sentrale brikker i dette prosjektet.

Tove Holden som er Kredittsjef og Glenn Gurrik som er Kredittcontroller vil vise hvordan barometeret er bygget opp, fortelle mer om denne prosessen samt hvordan de skal jobbe videre med dette i Mestergruppen.

Tove Holden har 30 års erfaring med kunder og kreditt, bl.a. innen Bank, Finans og detaljhandel. Hun har vært ansatt i Mestergruppen de siste 9 år og har sittet i styret der fra 2011 til 2014.

Glenn Gurrik er utdannet med Bachelor i Økonomi og Administrasjon med spesialisering i International Business.

Han har over ti års erfaring innen kreditt- og inkassobransjen. I tillegg har han over seks års erfaring som Business Controller i ulike virksomheter. Han har også hatt styreverv i Norsk Kredittforum.  

Richard Atleen og Espen Tokerud

Richard Atleen og Espen Tokerud

Ansvarlig for forretningsutvikling i Bisnode og produktsjef i Vipps

Kundekontroll – samlebånd eller detektivarbeid?

Det er store endringer i markedet forbundet med kundekontroll, men også mange muligheter. Hva kreves for å jobbe effektivt og samtidig være i stand til å operere i tråd med de regulatoriske kravene mot hvitvasking og terrorfinansiering? Hvordan finner vi veien gjennom denne jungelen?

Espen Tokerud fra Vipps og Richard Atleen i Bisnode forteller om tjenestene de tilbyr og samarbeidet som nå er på plass. De vil også dele sine innsikter i hva som er under utvikling, hvordan de ser på fremtiden, samt utfordringene vi har foran oss.

Espen Tokerud er produktsjef i Vipps for verdiøkende tjenester rundt ID og jobber med utvikling av nye tjenester og produkter. Tidligere har han blant annet jobbet med utvikling av innovative digitale læremidler i Gyldendal.

Richard Atleen har hatt flere arbeidsoppgaver og lederroller i Bisnode. Nå er han ansvarlig for forretningsutvikling innen Risk, Credit og Compliance for Norge og Danmark. Han har jobbet mye med Dun & Bradstreet og Bisnode sine compliance-produkter, og har vært tett på utviklingen av Bisnodes nyeste løsninger. Richard har gjennom sin kunnskap vært en del av teamet i Bisnode/Vipps samarbeidet.

 

Program

Torsdag 12. september 2019
Kl. 16.35  Avreise Gardermoen
Kl. 20.05  Ankomst Mallorca
ca. kl. 20.30  Buss frakter oss til hotellet for innsjekking. Ca. 20 min. kjøretur
Kl. 21.00 – ca. 23.00 Uformell mingling (fingermat) ved paviljongen i hotellets hage
Fredag 13. september 2019
Kl. 07.30 – 09.00 Frokost på hotellet
Kl. 09.00 – 12.00 Faglig program
Kl. 12.00 - 13.00   Lunsj på hotellet
Kl. 13.00 - 16.00 Faglig program
Kl. 17.00 - 19.00 

Bussavgang fra hotellet for byvandring i Palma gamleby

Kl. 19.00 – 20.00     Vi besøker Bar Abaco - en av Palmas historiske perler
Kl. 20.00 - 22.30   Middag på Restaurant La Paloma 
Kl. 23.00

Busstransport tilbake til hotellet

Lørdag 14. september 2019

Kl. 07.30 – 09.00

Frokost på hotellet

Kl. 09.00 - 12.00   Faglig program            
Kl. 12.00 - 13.00       Lunsj på hotellet
Kl. 13.00 - 15.00 Faglig program 
Kl. 19.00  Bussavgang fra hotellet til middagen
Kl. 19.30 – 00.00      Festmiddag på Beach Club Balenario Illetas 
Kl. 00.00 Busstransport  tilbake til hotellet
Søndag 15. september 2019
Kl. 07.30 – 11.00 

Frokost på hotellet

11.45 - 12.00 

Utsjekk fra hotellet må skje senest kl. 12.

 

Tid til fri disposisjon

Kl. 14.00 

Bussavgang fra hotellet for vingårdsbesøk (valgfritt)

Kl. 14.30 - 17.30

Omvisning og vinsmaking på Bodega Jose Luis Ferrer 
(Direkte buss går fra vingård til flyplassen med denne gruppen)

Kl. 18.00

Avreise fra hotellet til flyplass (de som ikke er på vingårdsbesøk)

kl. 20.25

Avreise fra Mallorca

kl. 23.55

Ankomst Gardermoen

Gamlebyen i Palma, Mallorca

Palma som destinasjon

Palma – eller "La Ciutat", som mallorkinerne kaller den – er en flott og stolt by med spansk eleganse, ærverdige historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro. Det er også en by som er tro til sine katalanske røtter, med en selvbevissthet og trygghet på egen historie, kultur og viktighet som du ellers bare finner i Catalonias hovedstad Barcelona.

Palma er, med sine drøyt 350 000 innbyggere, i grunnen som et Barcelona i miniatyr. Selv hovedgaten i de to byene heter det samme: La Rambla.

Vi tar oss tid til å bli litt bedre kjent med Palmas vakre gamleby og får en trivelig, guidet omvisning der på torsdag ettermiddag. Her får vi innblikk i Palmas kultur, historie og arkitektur.

Valparaiso Palace & Spa, Palma Mallorca

Hotellet

Vi bor på flotte Valparaiso Palace & Spa. Et lekkert førsteklasses hotell beliggende i det eksklusive området Bonanova i høyden over Palma med herlig utsikt og flotte rom.

Hotellet har totalt 174 romslige rom, alle med egen balkong med spektakulær utsikt over byen, bukten eller fjellet. 

Hotellet er omringet av et flott parkområde med to store utendørs svømmebasseng og kan friste med Mallorcas største innendørs SPA- senter på 3000 kvm, samt treningsrom med direkte utgang til hagen.

Entre til SPAet er gratis for hotellets gjester. Videre finnes også utendørs tennisbaner og bordtennis. 

Vingårdsbesøk, Smarte Beslutninger 2019

Valgfritt vingårdsbesøk på søndag

Omvisning og vinsmaking på Mallorcas største vingård, Bodega Jose Luis Ferrer.

Vingården er fra 1931 og er grunnlagt av farfaren til dagens eiere. Farfaren var da bare 22 år gammel, og ble ansett som en pionér med stor interesse for både vin og selve produksjonen. I 1982 involverte flere av barnebarna seg i driften og mye ble modernisert.

De er kjent for sine spennende kombinasjoner av druesorter. De produserer flere typer hvitvin, rosévin og musserende viner, samt rødvin. 

Priser, flytider og reisebetingelser

PRISER 

 • Early bird: NOK 16.400 (gjelder påmelding innen 10. mai)
 • Ordinær: NOK 17.800
  Prisen inkluderer flyreisen t/r Gardermoen-Mallorca, hotellovernatting og helpensjon til og med frokost søndag.
 • Tillegg: Vingårdsbesøk med vinsmaking og lunsj: NOK 610 (valgfritt)

Meld deg på Smarte Beslutninger 2019 i dag. Antall plasser er begrenset.

MELD DEG PÅ NÅ


FLYTIDER

 • Utreise
  Torsdag 12.09.2019 med avreise fra Gardermoen kl. 16:35
  Ankomst Mallorca kl. 20:05 
 • Hjemreise
  Søndag 15.09.2018 med avreise fra Mallorca kl. 20:25 
  Ankomst Oslo kl. 23:55


REISEBETINGELSER:

 • Alle priser er basert på dagens tariffer, avgifter og valutakurser gyldige pr. 13.03.2019. Det tas forbehold om prisendringer som skyldes endringer i nevnte faktorer.
 • Ved avbestilling mer enn 1 måned til avreise belastes kr. 1.500,- pr. person. 
  Ved avbestilling  mindre enn 1 måned til avreise belastes opptil 100% av reisens pris.
 • Endringer, herunder også navneendringer, betraktes som avbestilling og ny bestilling.

Har du spørsmål om Smarte Beslutninger 2019?

For mer informasjon om konferansen – vennligst kontakt: 

Spørsmål om reise og opphold – vennligst kontakt: 

Sponsorer

Smart Beslutninger 2019