Aktivitetsdag for barn og unge fra Dikemark Asylmottak

27 jan 2017

Onsdag 25. januar arrangerte Bisnode aktivitetsdag for barn og unge fra Dikemark asylmottak. Beboere fra Dikemark, 38 barn og voksne, fikk et lite avbrekk fra en ellers tøff hverdag.

 

«Du må ikke sitte trygt i ditt hjem

og si: Det er sørgelig, stakkars dem!

Du må ikke tåle så inderlig vel

den urett som ikke rammer dig selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme:

Du har ikke lov til å gå der og glemme!»

-Arnulf Øverland

 

Med disse ord i bakhodet valgte Bisnode Norge å bytte de tradisjonelle julegavene til ansatte, og arrangerte også i år en aktivitetsdag for beboerne på Dikemark asylmottak.

Curling for de eldste

Bisnode Curling Dikemark12 barn og ungdom i alderen 7-18 år fikk prøvd seg på isen i Snarøya Curlinghall, sammen med 5 ansatte fra Bisnode. Det ble mestring, knall og fall, latter, samhold og ikke minst et lite avbrekk for barn og unge som ikke er i en like priviligert situasjon som norske barn.

Child Planet og pizza

Child Planet Dikemark Asylmottak


På Child Planet Atlantis lekte 19 barn, med foreldre, høyt og lavt. Gleden og entusiasmen over å ha muligheten til å løpe fritt rundt på store områder var ikke vanskelig å oppfatte, og lydnivået var på topp. Barna rakk nesten ikke å kaste fra seg dunjakkene før de løp inn og utforsket sklier, tunneler, trampoliner og levende dataspill i gulvet.

Dagen ble avsluttet på Sjøflyhavna Kro, med 30 pizzaer, brus, gode samtaler og masse latter.

Vi har mye å lære 

Å ta seg tid til å lytte til en 12 år gammel jentes livshistorie gjør stort inntrykk. Det er vanskelig å forstå at hun likevel klarer å sitte der og stråle, le og dele historier om alt hun har gjennomgått. Hun er sterk, tøff og minner oss på at de små trivielle problemene i vår hverdag egentlig ikke betyr noe i den store sammenhengen.

Vi i Bisnode bytter mer enn gjerne bort julegavene i årene fremover mot slike aktivitetsdager, for slike opplevelser gir oss så utrolig mye mer enn en brødkniv, en fancy sekk eller spekemat

Abonner på Bisnode PULS