Søk

Personvernerklæring for kunder

Personvern handler om tillit, og det er viktig at du kan stole på oss.

Når vi behandler dine personopplysninger, kan du være trygg på at disse blir håndtert i henhold til personvernregelverket, herunder GDPR.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er enhver opplysning om en identifisert eller identifiserbar fysisk person. Dette gjelder f.eks navnet ditt, telefonnummeret, adressen eller andre opplysninger om deg.

Personvernerklæringen nedenfor angir hvilke opplysninger som registreres om deg, hva vi bruker dem til og hvem du kan kontakte hvis det er noe du lurer på.

1.0 Ansvarlig selskap og behandlingsgrunnlag

Ansvarlig selskap for innsamling, bearbeidelse og bruk av dine opplysninger slik personvernlovgivningen definerer det, er Bisnode Norge AS, organisasjonsnummer: 975 374 939 (heretter: Bisnode).

Bisnode Norge AS er del av Bisnode-konsernet, og optrer som felles behandlingsansvarlig for persondata relatert til produktutvikling og drift. Dette innebærer at dine persondata vil kunne bli delt på tvers av Bisnode-konsernet for enkelte av områdene skissert nedenfor.

Bisnode Norge kan du kontakte via følgende kanaler:

Personopplysningsloven stiller krav til at enhver behandling av personopplysninger må ha et lovlig behandlingsgrunnlag. Bisnodes grunnlag for å behandle personopplysninger, er å kunne opprettholde et godt kundeforhold med den registrerte bedriftskunden personen arbeider hos, for å kunne opprettholde en god dialog med kundene om løsningene våre, samt for å kunne informere om relevante nyheter i rette kanaler.

Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å ivareta en berettiget interesse, så fremt hensynet til den registrertes personvern ikke overstiger denne interessen. Les mer om våre legitime interesser.

 

2.0 Formål med innsamling av personopplysninger

Bisnode yter tjenester i forbindelse med kreditt- og risikoopplysning, data management, samt markedsførings- og analysetjenester. Det er i denne forbindelse vi samler inn personopplysninger i henhold til personvernloven for å kunne kommunisere rundt våre løsninger med kunder og det potensielle næringslivsmarkedet.

2.1 Bruk av dine personopplysninger til driftsformål

Vi kan komme til å bruke dine opplysninger i tilfeller der vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på eventuelle endringer av operasjonell art som kan påvirke de tjenestene vi leverer til deg som kunde. For eksempel dersom vi endrer noen av dataene vi leverer, foretar endringer på leveransen, piloterer en ny tjeneste, funksjonalitet, eller dersom vi foretar sikkerhetsoppgraderinger osv. Til dette bruker vi informasjon vi allerede har lagret om deg, slik som navn, epostadresse og telefonnummer.

2.2 Bruk av dine personopplysninger til markedsføringsformål og nettbannere

Vi bruker dine opplysninger for å kunne kommunisere med deg på en god måte, og for å kunne tilpasse opplevelsen på vår hjemmeside for å gjøre den mer brukervennlig.

Til dette bruker vi informasjon vi har lagret, slik som IP adressen din, dato og tidspunkt du besøkte hjemmesiden samt hvilke sider du så på og informasjon du eventuelt gir oss.

  • Opplysningene som samles når du besøker siden, kan også brukes til å vise deg spesielle nettbannere eller pop-up vinduer.
  • Dette er reklame som vi gjør på egne eller eksterne nettsider.
  • Som oftest brukes såkalte cookies eller piksler i den forbindelse.

Vi har som mål å gjøre reklamen du mottar mer nyttig og interessant for deg. Derfor vil du hovedsakelig se nettbannere med tjenester som du har sett på, eller som ligner på tjenester du har sett på, på sidene våre (såkalt retargeting).

2.3 Nyhetsbrev

For å sende ut nyhetsbrev bruker vi e-postadressen vi har registrert på deg som kunde eller den du har oppgitt. Tjenesten vi benytter for utsendelse av nyhetsbrev er Hubspot. Systemet endres fra 2021 til Marketo.

Formålet med vårt nyhetsbrev er å informere og gi tips om relevante nyheter, seminarer og webinarer, samt gi tilbud og informasjon om relevante fagområder gjennom e-post. I tillegg kan det komme annen markedsføring som er tilpasset til deg gjennom våre kanaler i sosiale medier.
  • Nyhetsbrev sendes ut 1-2 ganger hver måned.
  • I noen tilfeller vil vi også ta kontakt med deg i etterkant av at du har lest en sak eller deltatt på en av våre konferanser som du har fått invitasjon til.
  • Til dette bruker vi informasjon vi allerede har lagret om deg, slik som navn, epostadresse og telefonnummer.
  • Hvis du senere ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev kan du bruke avbestillingslenken som finnes i hvert nyhetsbrev.
  • Ønsker du å melde deg på våre nyhetsbrev? Meld deg på her.

3.0 Deling av opplysninger

For å kunne håndtere henvendelser og gi deg en bedre brukeropplevelse deler vi data med følgende aktører.

  • Databehandlere som arbeider som leverandører for oss behandler dine opplysninger på våre vegne.
  • Våre databehandlere er markedsbyråer og systemleverandører som utvikler, drifter og vedlikeholder systemene hvor dataene dine ligger samt Bisnode Partnere.
  • Disse leverandørene kan ikke bruke personopplysningene for noe annet formål enn å yte tjenesten som er avtalt med oss.
  • Det foreligger egne databehandleravtaler mellom Bisnode og våre leverandører som regulerer hvilken informasjon databehandler har tilgang til og hvordan informasjonen skal behandles.

4.0 Oppbevaring, rett til innsyn, sletting, begrenset behandling og klage mv.

4.1 Oppbevaring og sletting av personlige opplysninger

Vi oppbevarer kun dine personopplysninger så lenge det er nødvendig ut fra de formål som beskrives i denne personvernerklæringen, eller for å oppfylle bestemte lovkrav. Dette innebærer at lagringstiden for ulike typer opplysninger vil kunne variere.

  • Opplysninger du som kunde har hos Bisnode vil bli oppbevart en tid etter at kundeforholdet avsluttes.
  • Bokføringsloven gjør at fakturaopplysninger må lagres i minst 5 år.

4.2 Rett til innsyn, korrigering, begrenset behandling, til å protestere mot behandling, til å trekke tilbake samtykke og sletting

Du har rett til innsyn i personopplysningene om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysninger som er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke tilbake.

Dersom du mener at Bisnode ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Eventuell klager rettes til Datatilsynet.

5.0 Oppdateringer og endringer

Disse retningslinjene for personvern kan bli oppdatert for å korrigere eller for å overholde nye juridiske eller tekniske krav. Den sist oppdaterte versjonen av retningslinjene for personvern er alltid tilgjengelig på denne siden. Hvis det gjøres endringer i formålene for behandling av personlige opplysninger, vil du bli bedt om å samtykke til det.

  • For our English speeking Clients please read our Privacy Notice in the following link: bisnode.com/privacy

6.0 Om webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Aksept av cookies er ikke en forutsetning for å besøke hjemmesiden. Som en del av vårt arbeid med å lage et brukervennlig nettsted for deg, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet vårt. Til dette arbeidet bruker vi informasjonskapsler (cookies). Cookies er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. Ingen av informasjonskapslene vi bruker, gjør at vi kan knytte sammen informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Du kan selv velge å endre innstillingene i nettleseren din, slik at cookies ikke blir akseptert.
Vær oppmerksom på at å slå av cookies vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt. Det gjelder også vårt nettsted.

6.1 Google Analytics

Bisnode bruker analyseverktøyet Google Analytics for trafikkmåling og analyse av nettstedet. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies, som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er;
  • Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.
  • Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.
  • Du kan hindre at opplysningene som registreres i cookiene (inkl. IP-adressen) overføres til og behandles av Google ved å laste ned og installere en plugin som du finner her.
  • Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

6.2 Slik sletter du informasjonskapsler (cookies) fra nettleseren

På Nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og tips til sikrere bruk av internett. 

7.0 Loggfiler

Hver gang du går inn på en av Bisnodes nettsider sender nettleseren opplysninger om bruken og lagrer dem i såkalte loggfiler. Disse datapostene inneholder følgende opplysninger: Dato og klokkeslett for besøket, navnet på nettsiden, IP-adressen, referanse-URL (siden du kom til siden fra), overført datamengde, samt informasjon om nettleserversjon og produkt.

Vi analyserer disse loggfilene for å kunne forbedre tilbudet til Bisnode og gjøre den mer brukervennlig, finne og rette eventuelle feil og kontrollere server-kapasiteten vår.

7.1 Søk

Bisnode lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på vårt nettsted via Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser.